Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (2024)

Mat og drikke har vært vitne til en sunn vekst de siste par årene, og med denne trenden har det vært noen betydelige endringer. Sektoren har beveget seg stadig mer fra imitasjon til innovasjon. Ny teknologi driver produkter som biohacket mat som kanskje ikke høres veldig appetittvekkende ut ettersom de dekomponeres og deretter rekonstitueres basert på kunstig intelligens (AI). Det er også en dypere forståelse av F&B-komponenter på molekylært nivå.

Quantum computing, som det kalles, lar bedrifter forenkle og fremskynde prosessen. Og etter hvert som nye og ferske forsyninger genereres, blir det en ny kilde til konkurransefortrinn.

På den andre siden av spekteret, hvor bruken av teknologi er uglesett, ser vi også sterk vekst, mest knyttet til veganske mattrender. Ikke-veganere hopper om bord etter hvert som de blir mer ernæringsbevisste. Disse flexitarianerne (eller semi-veganerne), som de blir referert til, kan utgjøre en ny, men bred kundebase, men produsentene må være oppmerksomme på viktigheten av smak når de lanserer nye produkter til dette nisjemarkedet.

Ettersom teknologiske fremskritt spiller en stadig viktig rolle i bransjen, er den neste store tingen å komme inn i forbrukernes hjem. Bedrifter har begynt å koble prikkene når det kommer til forbrukervennlighet, så jakten på å dominere dagligvarehandelen på nettet er i gang.

Amazon dash-knapper,som lar deg bestille dagligvarer ved å trykke på en knapp, er det jeg for øyeblikket vil kalle selve symbolet på kundevennlighet. Men å nærme seg teknologi fra et annet perspektiv vil også høste noen svært lovende fordeler i fremtiden. Metis medgründerDavid Richey, som hadde bidratt til å sette kvalitets- og servicestandardene som ble standarden i bransjen, sier teknologi har vært skuffende så langt.

Den prinsipielle bruken har vært for bedre slicing og deling av kundedata for historie og preferanser - og for bedre målretting og analyse av populasjoner for markedsføringsformål. Men hvorfor har vi ikke brukt AI mer som en ledelsesressurs?

Han nevner muligheten for å bruke vær-, finans- og befolkningsdata til å forutsi storfekjøttpriser opptil 24 måneder i forveien eller kjøpe kvegterminer for å sikre markedet. Analyse av sosiale medier kan brukes sammen med demografiske data for å forutsi vintrender som kan resultere i kontrakter med lokale produsenter.

SERVICE EXCELLENSE VERKTØYSETT
Med denne 7-trinns prosessen har du alle verktøyene du trenger
å mestre bedriftens kundeopplevelse.

Hva er de nye trendene i mat- og drikkevareindustrien du bør holde styr på?

Her er toppen min10 mat- og drikketrendersom vil fortsette å utfordre, forstyrre og lokke produsenter og forbrukere – god appetitt!

Plantebasert mat

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (1)

Hypen om veganisme er fortsatt sterk med stort markedspotensial, ettersom forbrukere ser på en sunnere livsstil.

Ettersom kjøtt- og meierifrie dietter går viralt støttet av kjendiser, stjernekokker og supermarkeder som fyller gangene, er trenden også drevet av Internetts kraft for å spre ordet:Veganer, gir et vegansk nettsted tips om hvordan du kan leve godt uten å ofre smak, og gir forbrukere opplæring i balansert kosthold.

På samme måte er en annen trend på randen av å gå mainstream:kylling, and og kjøttboller laget av dyreceller,omgå behovet for gårder og slakterier, samtidig som verdens karbonfotavtrykk reduseres betydelig.

Det høres kanskje futuristisk ut, men petriskåler gir noen lovende resultater med dette "rene kjøttet", som konsulentfirmaBaum + Whitemankaller det. Så vil "fra gård til bord" bli til "fra laboratorium til bord"? La oss se hvordan dette blir...

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (2)

Indisk gatemat

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (3)

Den asiatiske street food-trenden har eksistert ganske lenge.

I løpet av det siste tiåret har asiatiske konseptrestauranter som f.eksWagamamaellerPing Pong Dim Sumhar hatt godt løp for pengene sine.

Men ettersom forskjellige varianter av thailandske, vietnamesiske eller koreanske BBQ-butikker og restauranter når sin beste alder, leter folk etter nye typer retter og kombinasjoner. Med mesterkokker som reiser rundt i verden og bringer tilbake nye krydder, smaker og teksturer, og introduserer dem i tradisjonelle oppskrifter inspirert av bondematmarkeder, er det en ny stjerne i horisonten som bare kan hjelpe industrien med å fylle ethvert "etter Asia-trang" '.

Velkommen til indisk mat. India, med et av de mest varierte kulinariske landskapene, vil gi mange alternativer.

Bruken av aromatiske krydder, frukt og grønnsaker som dyrkes over dette fruktbare landet krever dyktighet og mestring for å unngå å ødelegge en rett. Indias enorme geografi og forskjellige demografiske regioner, alle med sine egne tradisjoner knyttet til sine lokale retter, hver med store forskjeller i matlagingsteknikker og matlagingsredskaper, er akkurat det F&B-scenen trenger akkurat nå.

Glem de grønne, røde og gule karriene. Det folk vil ha er grillet, røkt og svidd retter.

Baum + Whiteman spår nye etniske spisenisjer som vil kombinere lokale favoritter fra indisk mat. Nytt, men gjenkjennelig er mottoet, for eksempel i en tandoori kylling poutine eller krydret lammeburritos. Kan indisk mat bli det neste fusjonskjøkkenet?

Den nye fast casual

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (4)

Á la minute matlaging, ferske og sunne alternativer, kundeengasjement og en rekke valg i tilberedningsprosessen har vist seg å være vellykket i det raske casual-segmentet de siste årene.

For at disse etablissementene skal lykkes i fremtiden, vil det imidlertid ikke være nok å stole utelukkende på friskhet, sunne alternativer og gode smaker og teksturer. Forbrukere etterspør i økende grad mat hvor som helst og når som helst.

Det betyr at raske tilfeldige operatører må tenke på hvordan de kan tilby rask hjemlevering, eller drive-throughs eller selvbetjente kiosker, for å posisjonere seg for konkurranse fra nye aktører som New YorksGrønn SuMmit Gruppeav virtuelle restauranter, kun tilgjengelig på nettet. Kanskje vi vil oppdage en nyVapianomed selvbestillingsstasjoner som ligner på de som finnes på McDonalds som godtar betaling med kryptovaluta?

Blir kontantløs

Restauratører begynner å fase ut kontanter i driften.Dette sparer tid ved å unngå bankinnskudd og har også åpenbare driftsfordeler: færre håndteringsfeil og tyverihendelser; og i stedet større åpenhet og likviditet.

Uansett er bransjen på vei mot en kontantløs fremtid med forenklede betalinger som er gjort enkle gjennom PIN-løse kortkontaktbetalinger eller ApplePay.

Ser vi på fremtidige betalinger gjennom elektroniske fingeravtrykk, netthinneskanninger eller til og med ansiktsgjenkjenning?

One dish wonders eller ODWs

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (5)Enkeltrettsrestauranter eller enrettsunderverk som shawarmabarer, hotpot, burger og hummer,kjøttkakebutikken– jonavngi det –autentisitet fungerer.

Enkeltrettsrestauranter er fortsatt oppe og kommer. Det handler om spesialisering, å finne og utforske nisjer som få om noen spillere har begitt seg inn på ennå, satse på krav og sørge for en unik opplevelse samtidig som de optimerer varelager og gir større lønnsomhet.

Så langt har dette hovedsakelig vært velsmakende, men forvent flere søte forførelser eller endessertundere dukker opp.

Hva blir det neste store etterpåDominique Ansels Cronuts,en hybrid smultring/croissant ogAlain Ducasses kål fra helvete suff bakverk med valg av fyll?

Fordelen med konditorverdenen er at vi kan lage alt og alt fra bunnen av. Så med millennials som kommer inn på arbeidsmarkedet, ville jeg ikke bli overrasket over å finne noen virkelig spennende produktinnovasjoner designet av svært dyktige og kreative individer. Kryptonite eplepai noen?

Verdier og etikk

2018 vil i økende grad handle om å komme i kontakt med forbrukere på ulike nivåer.Flere og flere kunder vil se utover selve produktet som et frittstående kjøp og ta hensyn til verdier som etikk og åpenhet.

Derfor vil hvordan bedrifter viser sitt engasjement for sine oppdrag og visjoner bli stadig viktigere i fremtiden.

Bedrifter må vurdere hvordan de gir tilbake til moder jord gjennom organiske og biodynamiske produksjonsprosesser, en menneskelig tilnærming til jordbruk, samt reduksjon av avfall og resirkulering.

Selvbetjente kiosker og Grab and Go

Folk er mobile, og alltid på farten. I løpet av de siste årene har vi sett "grab and go"-trenden utvikle seg og utvikle seg til en ny livsstil.

Folk er mer tidssensitive, eller som markedsundersøkelsesbyråMintelsier det, "tid er av essensen". Den mobile snacking-trenden er bare i gang.

I dag ser forbrukere ikke bare etter helsebevisste snacks som lar dem omgå lange måltider, men forventer også at raske snacks er bra for dem. Dette har gitt opphav til at bedrifter har promotertlangsom matlagingmed tradisjonelle oppskrifter.

I følge Mintel var det en økning på 214 prosent i produkter i 2017 som inkluderte omtale av "sakte" i produktbeskrivelsene deres.

Det som er nytt er at selvbetjente kiosker, tilgjengelige 24/7, blir den nye grab and go.

Japan har i flere tiår hatt varme og kalde F&B-kiosker i byene sine, og sørget for forbrukernes bekvemmelighet samtidig som de drar fordel av en enorm markedsføringsmulighet – produktet her og nå, ved riktig temperatur. Vi burde se flere slike kiosker dukke opp snart.

Kombinert med innovativ design kan slike kiosker bli en inntektskilde til en marginal distribusjonskostnad, noe som resulterer i en ytterligere trussel mot den allerede utfordrede tradisjonelle murstein-og-mørtel-restaurantmodellen.Toutcru, et Lausanne selvbetjent kioskkonsept som selger knivskåret tartar – en veldig sensitiv rett fra et mathygienisk perspektiv – er bare begynnelsen på det vi ser frem til i 2018.

Hjemmelaget

2018 kommer også til å bli året for hjemmelagde produkter. Ettersom regjeringer oppmuntrer til utvikling av oppstartsbedrifter, er det et blått hav som bare venter på å bli utnyttet.

Mikro-entreprenør hjemmelagde F&B-konsepter tilrettelegges gjennom leveringsplattformer som JustEat, GrubHub, Deliveroo og andre aktører.

I følgeMcKinsey82 prosent av matbestillingene kommer fra husholdninger, med bare 16 prosent fra kontorer, og at de travleste leveringstidene er i helgene. Årlig vekst er anslått til 3,7 prosent.

Derfor, med utvidelsen av matleveringstjenester, bør vi forvente at mange flere hjemmekokker kommer frem med sine egne unike produkter, og sørger for et bredt utvalg av mat og drikke på tvers av alle etnisiteter.

Men dette markedet vil ikke være begrenset til hjemmeværende mødre og -fedre med lidenskap for matlaging.

Hoteller, som best utnytter nedetider for kjøkken eller semi-profesjonelle sentraliserte produksjonskjøkken, vil også bli nøkkelaktører, ved å bruke merkevarenettsteder for distribusjon og maksimere fortjenesten gjennom reduserte faste faste kostnader.

Blant viktige suksessfaktorer vil være bekvemmelighet, kvalitet, sunn mat, som er lokalt hentet og har etnisk appell. Kan vi da forvente en ny serie med TV-serier med de mest suksessrike private kokkene i henhold til salg på distribusjonsplattformer?

Moringa

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (6)

Moringa er den neste grønnkålen. Det er et planteekstrakt fra moringa oleifera (eller pepperrottre) fra India som er rikt på antioksidanter og har store helsemessige fordeler.

En rapport fraSterling Rice Groupsier at moringa har "langt mer" protein, fiber, kalsium og vitaminer enn matcha. Moringa forventes å bli mainstream i 2018, så vi bør forvente at merker som Starbucks introduserer det i produktporteføljen deres, eller som Sterling Rice sier "se etter at moringa blir den neste matcha latte eller golden milk (gurkemeie) latte".

Følgende drikkebarer

Anerkjent kokk med Michelin-stjerneJean-Georges Vongerichtenhar nok en gang forutsett trenden med hjemmelagde håndverksdrikker. For over et tiår siden var hans alkoholfrie hjemmelagde fruktbrus som Cherry-Yuzu, Ginger-Lemon eller Passion Fruit-Lime en viktig del av barkonseptene hans.

Det unike og kunsten med hjemmelaget brus og brennevin blir stadig tydelig etter hvert som nye drikkekonsepter introduseres i restauranter. Companion drikke barer, somNation's Restaurant Newskaller disse, karakteriseres som eksklusive, tilpassbare, svært lønnsomme barer med fokus på hjemmelagde eller håndlagde drikker.

Nye kreasjoner, som spenner fra røkte og grillede ingredienser til alkoholfrie plantebaserte brennevin, øl fra hjemmelaget og kundetilpassede drinker vil bli det nye unike salgsargumentet og en kilde til konkurransefortrinn.

Oppsummert er disse trendene en logisk oppfølger til utviklingen av sektoren de siste årene.Vi bør forvente å finne noen forbløffende nye konsepter rundt ærlig, transparent, svært tilpasset og spesialisert F&B, samtidig som vi er oppmerksomme på lønnsomhet i en tradisjonelt lavmarginbransje drevet av høye lønnskostnader.Slike utviklinger er svært inspirerende og gir momentum, og krever et paradigmeskifte i ikke bare hva vi gjør og hvordan vi gjør ting, men også hvorfor. Frøene som er sådd de siste par årene bør resultere i en lovende 2018-årgang i denne spennende bransjen.

Tagger:

EHL rådgivningstjenester

Kokkekunster

Gjestfrihetsekspertise

Kundekompetanse

Strategisk kompetanse

Skrevet av

Frank Schuetzendorf

Tidligere universitetslektor ved EHL

Topp 10 trender i mat- og drikkevareindustrien (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5935

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.