Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (2024)

Artikkelens innhold

Innholdsdistribusjonsstrategier har aldri vært viktigere enn i dag.

ENinnholdsdistribusjonstrategi er en plan som hjelper en organisasjon med å spre innholdet, enten det er å promotere det siste blogginnlegget eller dele en ny e-bok. Publisering av innhold kan bare ta deg så langt; en innholdsdistribusjonsstrategi sørger for at innhold blir sett av verden.

Innholdsdistribusjonsstrategier blir stadig viktigere på grunn av mengden data som enkeltpersoner og merkevarer lager hvert minutt.

Se på denne statistikken:

👉Instagram-brukere publiserer 46 740 innlegg per minutt.

👉 Twitter-brukere sender 456 000 tweets i minuttet.

👉 Det er 3,60,7080 Google-søk per minutt.

👉LinkedInhar mer enn 100 millioner brukere som logger på hver dag.

👉89 % av markedsførerne sier bevissthet er deresmerkevare nr. 1 mål

Denne statistikken er sjokkerende, uten tvil. Men det er viktig å erkjenne det underliggende faktum denne statistikken peker på: Det produseres mye innhold hvert minutt, og det er ganske bråkete.

Hvis du er en B2B-bedrift, bør disse tallene skremme deg.

B2B markedsføringhar alltid vært utfordrende, men teknologien har gjort det enda mer. Kundene dine lever konstant i en tidsalder med overbelastning av informasjon, og det er unødvendig å si at det har blitt en oppgave å få folk til å se og konsumere innholdet ditt.

For å kutte gjennom støyen og fange oppmerksomheten deres, må du ikke bare produsere kvalitetsinnhold konsekvent, men også gjøre en kjempejobb med å distribuere det.

Å produsere innhold er én ting – å distribuere det er en annen.

100+ taktikker for innholdsdistribusjon for resultatdrevne B2B-merker

Gi innholdet ditt større rekkevidde ved å bruke disse utprøvde distribusjonsmetodene.

FÅ SJEKKLISTA (GRATIS)

Uten distribusjon vil ikke innholdet ditt nå målgruppen din. De vil ikke vite om produktet ditt, hva det gjør og hvordan det kan hjelpe dem å nå målene sine. De har ingen anelse om hvorfor de bør parkere markedsføringspengene sine med merkevaren din i stedet for konkurrenten din. Du vil ikke ha nok potensielle kunder til å selge produktet ditt til.

Meninnholdsdistribusjonhar alltid blitt sett på som akilleshælen for innholdsmarkedsføring. Ikke alle vet hvordan man gjør det riktig.

For de fleste bedrifter betyr innholdsdistribusjon å dumpe lenker på sosiale medier, spamme fora og kjøre dårlig planlagte annonsekampanjer i håp om å generere potensielle kunder.

De glemmer at ikke alle innholdsdistribusjonskanaler er egnet for deres virksomhet, og at selv om en kanal fungerer, vil den ikke gi dem de samme resultatene hver gang.

Å fåkonsekvente salgsemnerfra blogger, e-bøker, nyhetsbrev på e-post, podcaster, webinarer og andre innholdsressurser,du trenger ikke bare eksepsjonelt innhold, men også en solid innholdsdistribusjonsstrategi. Vi snakker om den typen ting somdriver merkevarebevissthet,genererer kundeemner, og åpner døren for samtaler med potensielle kunder.

I dette innlegget skal du lære alt du trenger å vite om å lage din egen bunnsolidinnholdsdistribusjonsstrategi:

 • Hva er en innholdsdistribusjonsstrategi?
 • Svar på de vanligste spørsmålene om strategier for innholdsdistribusjon
 • Hvordan lage en som fungerer for din bedrift

La oss komme i gang.

MEN FØRST…. Jeg har to gaver:

1.En sjekkliste for innholdsdistribusjon som du kan laste ned gratis.

OG

2. En detaljert gjennomgang av noen av de beste innholdsdistribusjonsteknikkene du bør vurdere å ta i bruk i bedriften din:

Hva er en innholdsdistribusjonsstrategi?

En innholdsdistribusjonsstrategi er et strategisk dokument som en organisasjon oppretter for å lede sin markedsføringstiltak for å promotere innlegg, e-bøker, ressurser og andre innholdsressurser.

Årsakene til å lage en innholdsdistribusjonsstrategi er mange. Et dokument som dette dreper tilfeldighetene og gir struktur til promoteringsprosessen.

En gjennomtenkt innholdsdistribusjonsstrategi forenkler prosessen med å nå rett publikum til rett tid og overbeviser dem om å ta den ønskede handlingen på innholdselementet ditt, enten det er å laste ned en e-bok, registrere deg for et nyhetsbrev eller bestille en demo på nettstedet ditt.

Nå som vi forstår hva og hvorfor med en innholdsdistribusjonsstrategi, la oss ta tak i noen av de andre spørsmålene du sannsynligvis har.

Store spørsmål om strategier for innholdsdistribusjon

Vi vet detmarkeds strategiser forskjellig ut for hver virksomhet, og derfor vil også strategier for innholdsdistribusjon være forskjellige. Før du går videre med å bygge en plan fra bunnen av, la oss svare på de tre vanligste spørsmålene markedsførere har om strategier for innholdsdistribusjon.

Spørsmål 1: Bør ulike innholdstyper ha ulike strategier for innholdsdistribusjon?

En av de vanligste feilene bedrifter gjør når de distribuerer innholdet, er å bruke samme distribusjonsstrategi for alle innholdselementene. Men det er som å sende inn nøyaktig det sammegjenopptaog følgebrev for mange forskjellige jobber – og vi vet alle at sistnevnte aldri fungerer.

Hvis du fortsatt er usikker på svaret på det store spørsmålet, er det ja – forskjellige innholdstyperbørhar ulike distribusjonsstrategier.

Før vi går videre, la oss først forstå hvorfor det er viktig. Innhold i dag kan deles på to måter: innholdsformat og innholdstype. Formatet og typen av hvert innhold spiller en betydelig rolle i å bestemme den ideelle innholdsdistribusjonsstrategien for virksomheten din.

Formater inkluderer video, lyd, lang tekst,tekstanimasjon, etc. Typen kan være en casestudie, forskningsoppgave, endigital flippbok, blogginnlegg, webinar osv.

La oss se på et eksempel: en podcast.

Hva tror du du vil gjøre for ådistribuer podcasten din?

Her er noen ideer som kanskje dukker opp først:

 • Markedsfør det på sosiale medier
 • Annonser det på bloggen din
 • Legg inn en lenke på nettstedet ditt

Men hva annet kan du gjøre?

 • Konverter lyden til en YouTube-video
 • Send den til en podcast-katalog
 • Trekk ut de beste bitene for å lage lydutdrag eller bildesitater (ved hjelp av enbildeskaper)
 • Be podcastgjesten din om å promotere den

Ta et øyeblikk og vurder hvor forskjellig denne strategien kan være fra å markedsføre en e-bok. De samme store distribusjonskanalene ville være i spill, skjønner jeg, men mange av detaljene ville ikke gi mening for en e-bok. Tenk deg å konvertere en 40-siders e-bok til enYouTube-video— Det kan være effektivt, men det er tidkrevende. I stedet bruker du popup-vinduer med avslu*tningsintensjon, promoterer det på takkesider eller til og med via signaturene dine ellerbetalte sosiale annonserer en mye bedre strategi her.

Spørsmål 2: Hvordan vet jeg om strategien for innholdsdistribusjon fungerer?

Nå er dette et spørsmål jeg får ganske ofte. Innholdsdistribusjon er vanskelig. Det er veldig vanlig at team legger ned mye innsats for å lage et innholdselement, distribuere det i en førsteklasses stil, og til slu*tt ikke klarer å få den typen kundeemner de forventet. Innholdet kan få mye trafikk og sosiale omtaler, men ingenting av reell verdi.

Som markedsførere har vi alle vært der – vi har gjort vårt beste for å tilpasse innholdsdistribusjonen til potensielle kunder, merkevarebevissthet og engasjement, uten å se de ønskede resultatene.

Men hva gjør du når innsatsen ikke klarer å levere igjen og igjen?

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (1)

Bildekilde

Det er på tide med litt vurdering.

Den beste måten å gjøre et dypdykk i analysene dine – tall lyver ikke.

Å bruke analyser for å sjekke hvordan innholdet ditt fungerer (og hvordan det påvirker bedriftens bunnlinje) er en forventet del av enhver innholdsmarkedsføringsstrategi. Og heldigvis finnes det mye programvare fra Google Analytics,analyseverktøy for sosiale medier,AI forretningsverktøy, ogranger sporingsverktøy som Wopefor å gjøre dette enklere for deg. Du har også verktøy som Sendible som kan hjelpe med planlegging, overvåking og rapporter. Det har du ogsåverktøy som Sendiblesom kan hjelpe med planlegging, overvåking og rapporter.

Men når det gjelder å måle suksessen til innholdet ditt, må du detVær veldig tydelig på hva du vil måle.

Svært ofte løper markedsførere til forfengelighetsmålinger som f.eksblogg innleggsidevisninger eller åpningshastighet for e-post og mister av syne hva som er viktig. Dette skaper forvirring siden disse beregningene ikke fører noen vei.

Ikke sikker på hvilke beregninger du skal overvåke? Dette diagrammet vil hjelpe deg å matche målene dine med de riktige KPIene.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (2)

Det neste trinnet er å bli smart med å måle innsatsen din for betalt og opptjent innholdsdistribusjon. Mens forskjellige selskaper kan ha forskjellige tilnærminger, vil å sette opp mål, hendelser og UTM-tagging sikre at du får data som er enkle å dekode.

Riktig analyse vil vise deg hvor du bør fokusere innsatsen og hvilke kanaler som ikke er verdt tiden din. Bonus: Analytics avslører typen innhold som appellerer til publikummet ditt.

Spørsmål 3: Betalt vs. Økologisk – hva passer for merkevaren min?

Bør du gå den betalte veien eller holde deg til å distribuere innhold organisk?

Dette er en tøff en igjen.

Fra min erfaring føler jeg at det er best å begynne arbeidet med innholdsdistribusjon organisk.

Hvordan gjør du det?

Når innholdet er publisert på nettstedet ditt, kan du publisere det organisk på kanaler du eier og administrerer,nå ut til influencere, ellerdistribuere innholdet ditt på fora. Jeg delte nylig den nøyaktige metoden jeg bruker for å distribuere innhold på podcasten Everybody Hates Marketers.

Når du har mestret kunsten å distribuere innhold organisk, kan du sakte og jevnt teste vannet i betalt distribusjon via kanaler som Facebook, Twitter, LinkedIn, Google og Amazon.

Nå forstår jeg at betalt distribusjon kan være ekstremt overveldende i begynnelsen, og det er derfor det er lurt å bruke det til kun å promotere viktige innholdsdeler som casestudier, e-bøker oghvite papirer. Når du har mestret kunsten med betalt distribusjon, kan du bruke det du har lært for å markedsføre alle andre innholdsressurser. Budsjettet og tilnærmingen vil selvfølgelig variere for hver kampanje.

Nedenfor er et godt eksempel fra teamet på Marketo på bruk av Facebook-annonser for å selge en e-bok.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (3)

Til slu*tt, om du bør forfølgebetalt eller økologiskdistribusjon koker ned til hva som fungerer for virksomheten din og hvor mye penger du kan bruke på å distribuere innhold.

Hvordan lage en innholdsdistribusjonsstrategi

Nå bør du ha en klar ide om hva en innholdsdistribusjonsstrategi er, hvordan du bør måle distribusjonsinnsatsen din, og om du bør gå den betalte ruten eller den organiske ruten.

I denne delen skal jeg ta deg gjennom trinn-for-trinn-prosessen for å lage en innholdsdistribusjonsstrategi fra bunnen av. Vær oppmerksom på at mens eksemplene jeg nevner stort sett er B2B SaaS, fungerer denne prosessen også for andre B2B- og B2C-selskaper med bare en liten justering her og der.

Trinn 1: Forstå målgruppen din

Jeg er sikker på at du vet om brukerenpersonasog hvordan de stemmer overens med din generelle markedsføringsstrategi. Per denContent Marketing Institute:

En markedsføringspersona er en sammensatt skisse av et nøkkelsegment av publikummet ditt. For innholdsmarkedsføringsformål trenger du personas for å hjelpe deg med å levere innhold som vil være mest relevant og nyttig for publikum.

Ikke alle bedrifter investerer iskape kjøperpersonas, men å lage dem kan hjelpe deg med å distribuere riktig innhold via de riktige kanalene.

MailChimp har gjort en fantastisk jobb med å skape personas, og det gjenspeiles i både kvaliteten på innholdet de produserer og måten de distribuerer det på.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (4)

Nå er jeg sikker på at du kommer til å spørre meg,Hvordan henger personutvikling sammen med innholdsdistribusjon?

Slik gjør du det: Personas vil hjelpe deg å se for deg de tingene som VIRKELIG betyr noe for kunden din, og innholdet de VIRKELIG ønsker å konsumere.

Når du vet disse tingene, blir innholdsdistribusjon veldig enkelt fordidu lager ikke bare innhold som er tilpasset publikums behov(og ikke skapt bare for dets skyld)men distribuer det på måter som passer publikums behov og atferd.

Hvis du ikke har en godt utkalt persona, er det ingen grunn til panikk - bare still deg selv noen spørsmål. Hvem kommer til å dra mest nytte av innholdet ditt? Er de beslu*tningstakerne? Hjelper innholdet dem å få kontakt med merkevaren din? Det er slike spørsmål som vil hjelpe deg å "fryse" målgruppen din.

Trinn 2: Undersøk plattformen der publikum er aktivt

Etter å ha identifisert din sanne målgruppe, finn ut hvor de hengerog bruk deretter tid på å sikre at innholdet ditt når dem på disse kanalene.

For eksempel, hvis du er et B2B SaaS-selskap, vet du at målgruppen din kan bli funnet i SaaS-fellesskap som GrowthHackers, SaaS-baserte Slack-kanaler og Facebook-grupper, etc.

Hvis du ikke er sikker på hvor målgruppen din er, er en god måte å finne relevante fellesskap ved å gjøre et raskt søk på nettet, eller på nettsteder som Quora og Reddit.

For eksempel, hvis jeg går til Quora og gjør et raskt søk etter søkeordet «markedsføring», kommer jeg til å finne folk som stiller spørsmål om markedsføring. Jeg kommer da til å se et spørsmål om den beste måten å bruke Reddit for å markedsføre en ny applikasjon.

Nå vet jeg av erfaring at Reddit gjør markedsførere nervøse. Det er fordi mange av dem ikke forstår det godt.

Etter å ha brukt mange timer på å dekode Reddit, vet jeg at dette er midt i blinken for meg, og jeg kommer til å svare på den som stilte spørsmålet ved å gi dem verdifull innsikt og en verdifull anbefaling omhvordan de kan bruke Reddit.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (5)

Når jeg distribuerer innhold for mine kunder og mine interne merkevarer,Jeg starter med å sørge for at jeg kan tre grunnleggende ting om målgruppen:

 1. Hvem de tilbringer tid med
 2. Der de stiller spørsmål
 3. Hvor de tilbringer tid på nettet

Når jeg kjenner denne informasjonen, engasjerer jeg meg med det tiltenkte publikummet i disse fellesskapene – ikke bare spammer dem, sender inn en lenke og går bort, men i stedet går jeg først og fremst inn med verdi og refererer deretter til innholdet jeg vil at de skal sjekke ut, akkurat som jeg gjordemens du svarer på spørsmålet ovenfor.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (6)

En annen plattform som får markedsførere til å svette er LinkedIn, rett og slett fordi distribusjon av innhold ved hjelp av LinkedIn ikke er like enkelt som det er på Facebook-grupper eller Twitter. Gitt at 80 prosent av B2B førerkommer fra LinkedInvs. 13 prosent fra Twitter og 7 prosent fra Facebook, er det enkelt at du trenger å mestre innholdsdistribusjon på denne plattformen.

Hvis du ønsker å doble LinkedIn-markedsføringsinnsatsen din, men ikke vet hvor du skal begynne, handler dette innlegget omLinkedIn markedsføring taktikkvil komme godt med.

Trinn 3: Lag en kopi som er tilpasset plattformen

Du vil kle deg annerledes til en Halloween-fest enn til en julefest, ikke sant?

Grunnen er enkel: Ulike anledninger krever at du gjør ting annerledes. Du kan ha skinke i julen, men det er godteri hele veien på Halloween.

Det samme gjelder distribusjon av innhold.

Ulike kanaler kan virke like på avstand, men distribusjonsstrategien bør skreddersys til hver plattform for å få trekkraft.

En sentral del av denne strategien er å forstå "språket" til hver kanal, slik at du kan tilpasse kopien du bruker for å presse innholdet ditt. I stedet for bare å dele en lenke til innholdselementet og vente på at folk blir nysgjerrige og klikker, må du fortelle dem hva de finner inni og hvordan dette innholdet vil hjelpe dem å nå et mål.

Men hvordan? Det avhenger av plattformen. Snakker disse menneskene med 280 tegn eller kjøttfullere avsnitt? Foretrekker de ren tekst eller emojier og GIF-er?

Vi anbefaler alltid å utføre grundige kundeundersøkelser for å finne ut av dette.

De neste trinnene er rettet mot å forbedre innsatsen din for innholdsdistribusjon ved å hjelpe deg med å bli enda bedre kjent med publikum. La oss ta en titt:

Trinn 4: Intervju kundene dine

Nå, her er tingen - kvalitativ forskning spiller en stor rolle i å fortelle deg NØYAKTIG ting kundene dine ønsker å lære, og eliminerer gjettingen helt.

Send kundene dine en undersøkelse via e-post (kanskje kombinere den med en NPS-undersøkelse) eller sett opp en ansikt-til-ansikt-chat. Hvis du går NPS-undersøkelsesruten, kan du velge enNPS undersøkelsesverktøysom fungerer best for deg.

Fordelene ved å følge denne tilnærmingen er mange:

 1. Du får bygge et dypere forhold til publikum fordi de vet at du lytter.
 2. Du får en bedre forståelse av publikummet ditt.
 3. Du er i stand til å lage en innholdsdistribusjonsstrategi som er skreddersydd for publikum og deres behov.

Trinn 5: Evaluer, skyll, gjenta

Det siste trinnet i en innholdsdistribusjonsstrategi er å se hvordan innholdet ditt presterer. Hvilke deler driver mest trafikk til nettstedet ditt? Hvilken CTA har fungert best? Hvilket innholdselement tiltrekker seg flest registreringer til nyhetsbrevet ditt?

Med alle dataene kan du omarbeide tilnærmingen din etter behov, samt lage en strategi for gjenbruk av innhold.

Klar til å rocke innholdsdistribusjonsstrategien din?

Nå som du vet hva en innholdsdistribusjonsstrategi er og hvorfor den er viktig, er det på tide å bygge din egen.

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (7)

Men før du begynner, husk: Spillet blir definitivt vanskeligere, og jeg tror at det å lykkes nå handler om å ikke være redd for å eksperimentere med forskjellige kanaler og taktikker for å legge ut historien din.

Som markedsførere vet vi at innhold ikke lenger er konge – distribusjon er det. Og i den ånden deler jeg en gratis distribusjonssjekkliste som inkluderer over 100 av mine mest effektive distribusjonstips. Så fortsett -last ned kopien din gratis i dagog begynn å oppnå flere resultater fra innsatsen din for innholdsdistribusjon.

100+ taktikker for innholdsdistribusjon for resultatdrevne B2B-merker

Gi innholdet ditt større rekkevidde ved å bruke disse utprøvde distribusjonsmetodene.

FÅ SJEKKLISTA (GRATIS)

Distribusjon av innhold

Ross Simmonds

14Min Les

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (8)

Likte du dette innlegget?

Med mindre de er forblindet av begjær, kommer de ikke frem; de har skyld som forlater sine plikter, og sinnet mykner, det vil si eopksjon av arbeid. Men for at dere skal se hvorfra hver feil som er født på denne tiden er anklagernes glede og folkets smerte

Innholdsdistribusjonsplan: Hva det er, hvorfor det betyr noe og hvordan du bruker det (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6100

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.